Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al
Puro seçiminiz, yakışınız, sinekonuiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar top size özeldir. Ancak yine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç gözcü var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize göre, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Ika Kez imalı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini yoklama buyurmak gerekir. Bu Toscanello sinein muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı nem oranlarında sinemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da tecrübe katılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken dirimsel bir nizam var. Puro sadece amma sadece kokusuz odle yakılır! Puro her vakit evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler gibi belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde andıran. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken alev puroya sütun bahsetme etmemelidir. Ateşin maviliği purodan azıcık münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cenahı alya döndüğünde kızartma konulemini kelleardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 mesabe eğimle, aleve tam bahsetme etmeyecek şekilde tutun. Bu konulemi yaparken tüm tabanğın hemayar yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda ahenkli bir şekilde 360 mesabe döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara göre azıcık elan uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu vadi çakmaklar çok muazzamdür ve bir küme andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma konulemi katıksız alevli çakmaklarla, azıcık vakit alabilir. Bu süre size saat kaybı gibi bakışükebilir amma puro sabır ve himmet ister. 5- İyi Yandığını Denetleme Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma konuleminden sonra hilaf çevirip didarünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe sonuçsuz üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm bukanak kıpkırmızı ise yakma konulemini kellearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cenahı tam yanmamışsa, doğrusu tüm bukanak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kenarınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük soluk elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz sineime hazır. Peki evet siz hazır mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni sineilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azcaından 40 saniye aramak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi sinemeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o derece ızdıraplaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Yaman hafifçe ağıza doldurulur ve kâm kameraların dumanla tembihlmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca nispet gösterdiğinizin bir konuaretidir. Sönen puronun küllerini milimi milimine temizleyin. Bunun sinein kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri milimi milimine temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein yeni baştan yakma sıkıntı teşkil etmez. Ancak kez imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi açıklamak isterim.
şayet puro kaliteli bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir süre üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve muhakkak şpeş olan 2 nizamı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın hararet değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 mesabe ortada evetğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Mekân ortamında bu sıcaklığı yakalamanız enikonu zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza gerek yoktur. Ama bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız dünyaını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile içinlaşmazsınız. Muhafaza dünyaı sıcaklığında asıl sıkıntı dünyaın dargın bileğil bir küme har olmasıdır. Çünkü hıfız dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile içinlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız dünyaının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl nem hıfız dünyaı sıcaklığına göre değişme gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir sonuçsuz geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca sonuçsuz geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız dünyaının sonuçsuz geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu sineindeki nem ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlayacak muhakkak sonuçsuz geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En hayırlı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları muhakkak sonuçsuz geçirmedikleri sinein özge rakiplerine şanlı nüans atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.